Over het koor

Hemelsbreed is een gemengd koor uit Rotterdam Ommoord, dat staat voor kwaliteit én gezelligheid. We genieten van het samen zingen bij de tweewekelijkse repetities, maar ook van de pauzes en een drankje na afloop! Hemelsbreed telt ongeveer 20 leden in de leeftijd van 25 tot 60 jaar. 

Met een breed repertoire werken we regelmatig mee aan kerkdiensten en concerten in en om Rotterdam. Ons repertoire omvat lichte muziek, musical, klassieke werken en kerkmuziek uit allerlei tradities zoals Het Liedboek, Oosterhuis, Taizé en Iona.

Hemelsbreed zingt een gevarieerd repertoire en biedt een gezellige omgeving!

Edwin (tenor, lid sinds 2016)

Koordirigent Willem Blonk is zeer ervaren, gedreven en veelzijdig. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) in schoolmuziek, kerkmuziek en orgel en behaalde zijn diploma koordirectie aan de Hogeschool IDE (Gorinchem). Ook schreef hij een stroom aan nieuwe eigentijdse muziek voor kinderen, jongeren en volwassenen.


We zingen letterlijk een hemelsbreed repertoire!

Lieke (alt, lid sinds 2011)
Repertoire

Van Sweelinck tot Ola Gjeilo en van Paul Simon tot Ramses Shaffy. Hemelsbreed heeft inmiddels een breed muziekrepertoire opgebouwd en breidt dit constant uit.

Het repertoire voor kerkdiensten bestaat uit moderne en meer traditionele kerkmuziek, Taizé-liederen, lichte en klassieke koorwerken. Naast optredens in kerkdiensten voerde Hemelsbreed al veel inspirerende projecten uit, waaronder The Promise of Christmas van Dan Burgess, het Lied van de Aarde van Huub Oosterhuis en de Crucifixion van John Stainer.