Meer projecten

2018

Cinema Vocaal

In 2018 had het koor een vervangend dirigent vanwege een sabbatical van Willem Blonk. Alejandro Oroczo is gekozen om ons te begeleiden dat jaar, wat gelijk leidde tot deelname aan een project waar hij al mee bezig was met zijn andere twee koren: Koor Fortissimo uit Overschie en dagkoor Animo uit Dordrecht. 

Het was een project waarin we zouden toewerken naar een concert met prachtige filmmuziek. Het repertoire bestond onder andere uit muziek uit Lord of the Rings, Disney’s Frozen, Les miserables en Lala Land. Uiteraard werd het grootste gedeelte door de koren uitgevoerd, maar ook verschillende solisten uit de koren mochten een lied uitvoeren tijdens de concerten en ook waren er instrumentale stukken uitgevoerd door het combo wat het orkest begeleidde. Dit concert mochten we drie keer uitvoeren, op de plekken waar de koren vandaan komen. 


2017

Prins van Egypte

In 2017 voerde het koor een scratch musical van de Prins van Egypte uit. Deze musical is een bewerking van de gelijknamige film en al eerder in 2007 uitgevoerd door de voorloper van Hemelsbreed, jongerenkoor OJKO. Veel koorleden hebben dezelfde rol als 10 jaar geleden vervuld. In totaal hebben ongeveer 40 mensen meegedaan aan het project, waaronder ook oud- en projectleden. 

De muziek hebben we tijdens de repetities gerepeteerd en de acteurs hebben af en toe samen geoefend. Alle scènes, spel en dans is geoefend op de dag van de uitvoering, onder leiding van koorlid Wendy van Rossum. Na het apart oefenen van de scènes hebben we een doorloop gedaan en na het eten de uitvoering. 

We hebben met de hele groep genoten van de hele dag en groeide naar de voorstelling toe. Een bijzonder project dat we niet snel zullen vergeten.


Van nog eerder …

The Crucifixion

Dit stuk is het Engelstalige passieverhaal geschreven voor tenor en bas solo, gemengd koor en orgel. In de periode voor Pasen hebben wij dit stuk twee keer uitgevoerd: in de Open Hof in Ommoord en in de dorpskerk in Moordrecht. 

Mensen konden zich hiervoor op projectbasis inschrijven, om vrijblijvend een keer mee te kunnen doen met het koor. De uitvoeringen waren allebei een succes en ook goed bezocht. 

Captain Noah

Het koor is in 2011 opgericht en ontstaan door de fusie van 2 koren, met allebei als dirigent Willem Blonk. Om meer leden aan te trekken zijn we begonnen met een project waar mensen zich voor konden opgeven, met de hoop dat ze ook zouden blijven. Met ongeveer 30 koorleden hebben we dit stuk gerepeteerd en meerdere keren uitgevoerd, onder andere in de Open Hof in Ommoord. Er werkten ook professionele solisten aan mee. Het stuk Captain Noah vertelt muzikaal het verhaal van Noach en de ark.